Mikä Kaupan Tila?

Kaupan Tila on kaupan alan oma julkaisu, jossa syvennymme alan ilmiöihin ja ihmisiin. Pohdimme mistä asioista syntyy tulevaisuuden kaupan menestyjät.

Miksi kannattaa tilata Kaupan Tila?

Tilaamalla pääset lukemaan kaiken sisällön sivustolla. Lisäksi tilaamalla tuet riippumattoman kaupan alan median kehittymistä. Kaupan ala on yksi maamme tärkeimmistä toimialoista työllistäen yli 150 000. Valtaosa suomalaisista on jossain vaiheessa elämäänsä ollut kaupassa töissä.

Kauppa on tärkeä kansantalouden osa ja se voisi olla myös dynaamisempi vientiteollisuuden osa. Meillä on hienoja esimerkkejä rohkeista kaupan arvoketjun yrityksistä, jotka ovat lähteneet ulkomaille. Paljon on kuitenkin tehtävää, jotta meillä Suomessa kauppa voisi olla samanlainen vientitulojen lähde kuin kauppa Ruotsissa on.

Kaupan ala kohtaa nyt ja tulevaisuudessa myös monia haasteita ympäristökysymyksistä digitalisaatioon. Ne tulevat vaatimaan alalta uudenlaista osaamista. Meillä Suomessa on jo sitä paljon, mutta siitä ei kerrota tarpeeksi.

Haluan olla kasvattamassa kaupan arvoketjun yritysten ja ihmisten tietoisuutta muuttuvasta kaupan alasta ja sen tarjoamista hurjista mahdollisuuksista.

Kun tilaat Kaupan Tilan, saat yhden ilmaisen kirjoituksen lisäksi yhden syväluotaavan katsauksen tai haastattelun alan kiinnostavasta ilmiöstä, yrityksestä tai ihmisestä.

Tilaa nyt

Kuka?

Copyright: Vertti Luoma & Food from Finland

Olen Arhi Kivilahti ja toimin riippumattomana ja itsenäisenä kaupan alan analyytikkona. Ennen nykyistä rooliani työurani on sivunnut kaupan alaa monesta eri näkökulmasta.

Alkuun toimin jatko-opiskelijana, tutkijakoulun koordinaattorina sekä projektien vetäjänä Aalto-yliopistossa. Vuonna 2010 muutimme perheen kanssa Englantiin, kun pääsin Oxfordin yliopiston Said Business Schooliin vierailevaksi tutkijaksi. Tuolloin aloin tutkimuksissani keskittyä ruoan verkkokaupan syntyyn ja kehitykseen Englannissa.

Väiteltyäni päädyin muutaman konsulttivuoden jälkeen (Solita) Keskolle kehitysjohtajaksi rakentamaan ruoan verkkokauppaa. K-ruoka.fin rakentaminen ja kauppias-yhteistyö opettivat valtavasti ja rohkaisivat kokeilemaan yrittäjän uraa.

Muutaman vuoden rakensimme ja operoimme omaa ruoan verkkokauppaamme Ada Freshiä. Kun keväällä 2019 rahamme loppuivat, siirryin nykyiseen rooliini itsenäiseksi kaupana alan yrittäjäksi.

Pyrin seuraamaan kaupan alaa mahdollisimman laaja-alaisesti niin eri toimialoja kuin myös mahdollisimman laajasti erilaisia markkinoita.

Lisää tietoa työstäni löydät sivuiltani.

Tervetuloa lukemaan Kaupan Tilaa, mukavia lukuhetkiä. Äläkä epäröi laittaa sähköpostia: arhi@adainsights.fi.

Subscribe to Kaupan tila

Kirjoituksia kaupan alan ilmiöistä ja ihmisistä. Suomesta ja maailmalta.